0318639270 info@het-dierenparadijs.nl
Adres: Het Dierenparadijs
Bellestein 51
6714 DP Ede
Routebeschrijving
Menu

Wat eten konijnen en knaagdieren?


Dit is een vraag die wij heel vaak in de winkel horen en daar zijn meerdere antwoorden mogelijk.
Bij Het Dierenparadijs hebben wij diverse soorten konijnen en knaagdier voedingen voor elke leeftijd en in verschillende prijsklassen, zodat u uw huisdier het beste kan geven en hij niks tekort komt.
Heeft u vragen over voeding kom gerust langs in onze winkel

Hooi

Voor konijnen en Cavia’s is hooi de belangrijkste voeding en deze mogen zij ook onbeperkt hebben, is dit belangrijkste bron van voeding en ruwe vezel. Ook Gerbils zijn dol op hooi, om te eten maar ook om lekker mee te spelen!

Wist U Dat...... De darmen van het konijn erg gevoelig zijn? Een konijn moet 24 uur per dag de beschikking hebben over hooi/gras, hierdoor blijven de darmen in beweging. Dit is heel belangrijk want als een konijn langer dan 12 uur niet eet kunnen ze allerlei gezondheidsklachten krijgen en zelfs overlijden.

 Bij Het Dierenparadijs hebben wij Home Friends hooi in 2,5 kg en 5 kg verpakkingen en Home Friends Kruidenhooi Kamille, Brandnetel en Mint in 500 gram verpakkingen, deze laatste soorten zijn extra lekker en worden door de meest kieskeurige dieren graag gegeten, bovendien hebben de toegevoegde kruiden elk hun eigen speciale eigenschappen waardoor deze hooisoorten extra gezond zijn.

In Supreme Science Selective voeding zijn juist alle voedzame ingrediënten samengebracht in één smakelijk brokje, ieder brokje bevat 100% van de voedingstoffen die uw huisdier nodig heeft  en daardoor wordt uw huisdier niet selectief met eten en zullen ze hun bakje schoon leeg eten!
Voor het konijn hebben wij 3 soorten Supreme Science Selective namelijk de Supreme Science Selective Junior Rabbit deze is voor konijntjes tot circa 20 weken oud, de Supreme Science Selective Rabbit is voor het volwassen konijn en de Supreme Science Selective Rabbit 4+ voor het oudere konijn vanaf 4 jaar. Deze soorten hebben wij in de volgende verpakkingen vast in ons assortiment: 1,5kg, 3kg verpakkingen en voor de volwassen konijn ook de 10kg verpakking 
Supreme Science Selective Cavia, Supreme Science Selective Rat in 1,5kg en 3 kg en Supreme Science Selective Hamster 350 gram en de Supreme Science Selective Fret in een 2kg verpakking in ons assortiment.

Beaphar Care + is een ook een voeding waarbij alle ingrediënten worden samengevoegd in 1 brokje, maar door de verschillende vormen en kleuren ziet het er toch heel gezellig uit. Hierdoor krijgt uw huisdier alles binnen wat hij nodig heeft en wordt hij niet selectief met eten.
Voor het konijn hebben wij 3 soorten Beaphar Care+ in ons assortiment. Beaphar Care+ junior, deze wordt aanbevolen tot ongeveer 6 maanden oud, Beaphar Care+ Konijn voor het volwassen konijn en Beaphar Care+ Senior voor konijnen vanaf 6 jaar. Daarnaast verkoopt Het Dierenparadijs Beaphar Care+ Cavia, Beaphar Care+ Rat, Beaphar Care+ Hamster, Beaphar Care+ Gerbil en de Beaphar Care+ Dwerghamster. Van deze soorten hebben wij voor cavia en konijn zakjes van 250 gram, om lekker makkelijk uit te proberen en 1,5kg verpakkingen in ons assortiment. Voor de andere knaagdieren hebben wij een verpakking van 700 gram in ons schap staan.

Supreme Tiny Friends Farm producten zijn een gemengd voer die voldoen aan de dagelijkse behoeft van elk specifieke knaagdiersoort. Van TFF Farm Harry Hamster, TFF Reggie Rat en TFF Gerbil hebben wij verpakkingen van 700 gram en de TFF Gerty Guinea Pig en TFF Russel Rabbit verpakkingen van 700 gram en 2,5 kg.

Puik Greenline bestaat uit gemengd voer wat is afgestemd op de voedingsbehoefte van elk soort knaagdier. Bij Het Dierenparadijs hebben wij 2 soorten Puik Greenline konijnenvoer in ons assortiment: Puik Greenline Konijn en Dwergkonijn en Puik Greenline (Dwerg)Konijn Sensitive voor een konijnen met een gevoelige spijsvertering. Verder hebben wij Puik Greenline Cavia, Puik Greenline Muis/Gerbil/Dwerghamster, Puik Greenline Hamster en Puik Greenline Rat in het assortiment. De varianten voor konijn en cavia zijn verkrijgbaar in 1,5kg verpakkingen, de andere verpakkingen hebben een gewicht van 800 gram.