0318639270 info@het-dierenparadijs.nl
Adres: Het Dierenparadijs
Bellestein 51
6714 DP Ede
Routebeschrijving
Menu

Vlooienplaag

Vlooien voorkomen doe je het beste door het hele jaar door uw huisdier(en) preventief te behandelen. Met onze warme huizen en zachte winters gaan er in de wintermaanden nauwelijks vlooien/larven/poppen dood, wel blijven zij ongemerkt liggen wachten in uw huis of omgeving om bij gunstige omstandigheden uw huisdier en uzelf massaal te bespringen.

Maar hoe kunt u er voor zorgen dat uw
huis(dieren) vlo vrij worden en blijven?

Met het mooie zomerweer van de afgelopen periode, na een zomer met veel vochtig en broeierig weer zijn de omstandigheden voor vlooien ideaal. Zelfs als u elke maand uw huisdier(en) behandeld met b.v. pipetjes is dat nog geen garantie dat uw huisdier geen vlooien krijgt! Wel gaan de vlooien op uw huisdier na enkele uren dood. Soms gebeurd het dat uw huisdier(en) ineens vol met vlooien zitten, dat betekent dat er ergens in uw directe omgeving, dat kan binnen zijn maar ook buiten, een grote hoeveelheid poppen liggen die massaal uitkomen. Dan kan het nodig zijn om uw huisdier extra te behandelen met bijvoorbeeld een vlooienshampoo of met de Vlo-Kill tabletten. Ook een extra behandeling met Dimethicare pipetten of spray mag gecombineerd worden met uw normale maandelijkse behandeling.

Let op: Niet alle middelen mogen gecombineerd of vaak gebruikt
worden, vraag het bij twijfel gerust aan ons!

Daarnaast is het raadzaam om uw woning ook goed te behandelen met een omgevingsspray. Bij het sprayen van uw woning is het heel belangrijk in welke volgorde u het een en ander gaat doen. Deze geldt in principe voor alle omgevingssprays:
Eerst goed stofzuigen, stofzuigerzak gelijk naar buiten afvoeren.
De ruimtes bespuiten: vooral naden,kieren,plinten,niet veel belopen plaatsen,onder de kasten en achter de banken. Daarna geen mensen en dieren binnen laten,ramen en deuren dicht en een half uur tot driekwartier in laten trekken. Dan alles goed ventileren en mag iedereen weer naar binnen. O ja, dan komt misschien wel de belangrijkste: na het spuiten minimaal

3 of 4 dagen
NIET STOFZUIGEN EN DWEILEN!

Voor sommige mensen een straf, voor anderen juist niet! Wanneer u eerder na het spuiten gaat stofzuigen gaat een groot deel van de nawerking verloren
en moet u mogelijk na een week het spuiten alweer herhalen.

Gaat u nog met vakantie? Spuit u dan preventief uw woning in, 14 dagen voordat u vertrekt. Dan heeft u het beste resultaat. Gaat uw huisdier mee op vakantie of in een pension dan is het extra belangrijk om tijdig uw woning goed te behandelen om een onprettige verrassing bij thuiskomst te voorkomen.

Heeft u vragen: komt u gerust bij ons langs dan zullen we u advies geven, afgestemd op uw situatie