0318639270 info@het-dierenparadijs.nl
Adres: Het Dierenparadijs
Bellestein 51
6714 DP Ede
Routebeschrijving
Menu

Ontwormen

De vakantietijd is weer aangebroken en het is gezellig als uw huisdier mee mag op vakantie, wanneer een hond of kat mee wordt genomen op vakantie is het verstandig om te controleren welke wormen voorkomen in het vakantiegebied.

Huisdieren kunnen door verschillende type wormen besmet raken. Honden zijn gevoelig voor spoelwormen, longwormen, lintwormen, haakwormen, zweepwormen en oogwormen. Katten kunnen spoelwormen, haakwormen en lintwormen bij zich dragen. Zowel katten als honden kunnen geïnfecteerd raken met hartwormen

In Zuid- en Oost-Europa komt deze hartworm voor. Een hond of kat kan door een muggenbeet besmet raken met deze gevaarlijke worm. De volwassen wormen nestelen zich in de bloedvaten rondom en in het hart. Een besmetting kan long- en hartproblemen veroorzaken en zelfs sterfte tot gevolg hebben. Het is daarom essentieel om tijdig te ontwormen met een breedspectrum ontwormingsmiddel, dat zorgt ervoor dat eventueel aanwezige larven van de hartworm gedood worden voordat ze een kans krijgen om zich te ontwikkelen tot volwassen wormen en ziekte kunnen veroorzaken.


Breedspectrum ontwormingsmiddellen die bij ons te koop zijn:
Exil no worm Pro, Milbemax en Milquestra

Wist u dat……
Heeft u kat of hond last van vlooien ontworm dan uw huisdier gelijktijdig.
Vlooien brengen namelijk lintwormen over.