Welkom bij Het Dierenparadijs Ede
Al ruim 44 jaar uw vertrouwde dierenspeciaalzaak in Ede en omstreken

Hooi

Wat is hooi?
Heel simpel, namelijk: gedroogd gras! Hooi wordt gemaakt door een weide te maaien om vervolgens het gemaaide gras te laten drogen in de zon. Voor konijnen en Cavia’s is hooi de belangrijkste voeding en deze mogen zij ook onbeperkt hebben, is dit belangrijkste bron van voeding en ruwe vezel. Ook Gerbils zijn dol op hooi, om te eten maar ook om lekker mee te spelen!

Wat is het verschil tussen hooi en stro?
Naast dat hooi groenachtig gekleurd is en stro meer geelachtig, is het gebruik van deze producten een groot verschil. Stro wordt gebruikt als bodembedekking en houdt uw huisdier lekker warm doordat het isoleert. Daarentegen is hooi een voedingsmiddel. Een hooizakje of hooiruif helpt om het hooivoer zo vers mogelijk te houden en dat ze het niet gebruiken als toilet of comfort product.

Waarom is hooi belangrijk?
Elke dag een verse pluk hooi zal uw konijn of cavia erg blij maken. Het zijn namelijk herbivoren en dat wil zeggen dat zij enkel plantaardig materiaal eten.
Hooi is ten eerste belangrijk voor de spijsvertering. Het natuurlijke product bevat veel vezels wat nodig is om de darmen te laten bewegen. Als uw konijn of cavia te weinig hooi krijgt, kan dit zorgen voor darmproblemen.
Ook is hooi belangrijk voor het onderhouden van het gebit. De tanden van konijnen en cavia's blijven doorgroeien. Het kauwen op hooi bevordert de slijtage van de tanden door de vele kauwbewegingen.
Wat is goed hooi?
Er zijn veel verschillende soorten hooi te koop. Maar goed hooi herkent u aan de groenachtige kleur die lekker naar kruiden ruikt. Zakken met vocht kun je beter laten staan, want hier kan een schimmel in zitten.
Om het hooi voor sommige huisdieren nog aantrekkelijker te maken, worden er vaak ook heerlijke kruiden toegevoegd aan het hooi. Esve smaakjeshooi.
Toch liever zonder bloemen en kruiden? Dan raden wij onze favoriet Tijssen weidehooi aan!Wist je dat 1...  het dieet mag bestaan uit maar slechts 10 procent brokken en snacks, 10 procent groente en 80 procent hooi
Wist U Dat 2 ...  De darmen van het konijn erg gevoelig zijn? Een konijn moet 24 uur per dag de beschikking hebben over hooi/gras, hierdoor blijven de darmen in beweging. Dit is heel belangrijk want als een konijn langer dan 12 uur niet eet kunnen ze allerlei gezondheidsklachten krijgen en zelfs overlijden.


Bij Het Dierenparadijs hebben we momenteel Hooi van: Tijssen, Esve en Hobby FirstTijssen hooi is een Weidehooi. Weidehooi is droog, stofvrij en smakelijk hooi dat vaak bestaat uit een mengsel van verschillende (gedroogde) grassoorten Dit weidehooi zit vrij los in de verpakking zodat u het makkelijker kan pakken. Ook hebben we deze in plakken in een zak en compact geperst in een zak. 


Herbal Hay van ESVE is een zeer smakelijke kruidenhooi voor knaagdieren en konijnen. Het is een mengeling van een aantal geselecteerde grassoorten afkomstig van uitgestrekte Europese weides. Lekker en gezond ruwvoer voor uw huisdier; ze zouden het in de vrije natuur zelf ook kiezen! 

Daarnaast is er ook een Timothy Herbal Hay van ESVE is een grassoort afkomstig uit het zonnige en warme Midden- Canada. Het landklimaat maakt, in combinatie met de warmte van de zon in het voorjaar en de zomer, deze hooisoort zeer smakelijk en groen. Timothee hooi is zeer geliefd bij knaagdieren en konijnen. De rijke hoeveelheid voedingsvezels, voornamelijk in de stengels, bevorderen bovendien de spijsvertering bij uw huisdier.Kruidenhooi met een smaakje
Hooi kan natuurlijk niet ontbreken in het dieet van je knaagdier, hooi zorgt ervoor dat de darmen actie blijven en je dier gezond blijft. Een echte traktatie voor je konijn of knaagdier is Herbal Hay With Vegetables, Herbal Hay With flowers of Herbal Hay With Fruits van Hobbyfirst Hope Farms.
Deze kruidenhooi soorten bevat 1 kg hooi met een heerlijke groenten, bloemen of fruit waardoor je dier nog meer gemotiveerd wordt om hooi te eten. Herbal Hay is lekker als tussendoortje of ter afwisseling op de gewone hooi. Deze kruidenhooi heeft een hoog vezelgehalte, is goed voor de tanden en zorgt voor een goede spijsvertering.Hebben wij een hooi soort of smaak niet op voorraad of wilt u een ander formaat, vraag bij een van onze medewerkers naar de mogelijkheden.
Mocht u nog aanvullende vragen hebben, vraag het aan via ons contact formulier of aan een van onze medewerkers!

E-mailen
Bellen