Welkom bij Het Dierenparadijs Ede
Al ruim 44 jaar uw vertrouwde dierenspeciaalzaak in Ede en omstreken

Diepvries Voeding

Hoe werkt diepvriesvoer?
Het is helemaal niet zo ingewikkeld als sommigen denken. Diepvriesvoer is vers vlees dat we bevroren verkopen. U dient ervoor te zorgen dat het zo snel mogelijk in de vriezer beland zodat het bevroren blijft. Zorg dan ook dat er plek is in de vriezer en u een diepvriestas mee heeft zodat het niet de kans heeft om te ontdooien. Als u het aan uw hond wil voeren dient u het geruime tijd te ontdooien. Geef uw hond nooit bevroren voer, het voer dient op kamertemperatuur te zijn. Van te koude voeding kan uw hond klachten krijgen.


Kant-en-klare vlees maaltijden zelf bereiden voor je hond? Niet doen!
Misschien denkt u, ik koop rauw vlees bij de supermarkt of de slager en dat geef ik aan mijn hond, doe dit niet! Dit is onverantwoord en ongezond voor uw hond. Diepvriesvoer bevat namelijk belangrijke voedingsstoffen die ontbreken bij het rauwe vlees dat u bij de supermarkt of slager koopt.


Wel of niet diepvriesvoer?

Als u een aantal mensen vraagt wat ze van diepvriesvoer vinden zullen een paar er fan van zijn en een paar ook niet. Dit komt onder andere doordat het niet perse bewezen is dat rauw vlees gezonder is of ongezonder is dan droog- of natvoer. Ons deskundig personeel legt het u graag uit zodat u zelf de keuze kunt maken of het wat voor u en uw hond is. 


Wat voor soorten diepvriesvoer zijn er?

Net zoals bij droog- en natvoer is bij diepvriesvoer de keuze wederom reuze. Er zijn verschillende merken en vormen. Het belangrijkste verschil in diepvriesvoer zit in het KVV-voeding en Enkelvoudige-voeding ookwel BARF genaamd. KVV staat voor Kant-en-klaar Vers Vlees oftewel, Kompleet Vers Vlees. BARF staat voor Bones and Raw Food. Zoals de naam al zegt zijn KVV maaltijden kant en klaar en hoeft u hier niets aan toe te voegen. Hier zit al alles in zoals vlokken, vlees, fruit en groenten. Wilt u weten welke diepvries voeding KVV is en welke BARF. 


Bij Het Dierenparadijs verkopen we momenteel diepvriesvoeding van: Carnis, Farm Food Fresh, en PrinsBewaren, ontdooien, bereiden en voeren

 

  • Bewaar het diepvries vlees in een afgesloten verpakking in de vriezer bij -18⁰C. Houdt het gescheiden van humane voedingsmiddelen. (Blootstelling aan lucht zorgt voor uitdroging en vermindering van voedingswaarden van het product.)
  •         Ontdooi het diepvries vlees in een lekvrije en afsluitbare bak in de koelkast. Laat het vlees niet langer dan twee dagen in de koelkast liggen. (Verdeel het diepvries vlees in meerdere porties, wanneer het te groot is voor één maaltijd, voorafgaand aan het ontdooien.
  • Bereid het product met zorg. Reinig handen, gebruiksvoorwerpen en oppervlakten na het hanteren van het diepvries vlees.
  • Voer het diepvries vlees op kamertemperatuur en gooi hetgeen wat niet binnen een uur opgegeten is weg. Bescherm het vlees tegen een te hoge temperatuur (bacteriegroei) en houdt kleine kinderen op afstand.Carnis heeft 2 soorten diepvries vlees, de compleet en de aanvullende. 


Compleet

Ons assortiment is uitgebreid met drie complete diepvries vlees varianten om uw hond dagelijks mee te verwennen. Een smakelijke mix van hoogwaardig vlees en de benodigde vitamines en mineralen, zonder synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. De complete voeding bestaat uit twee dierlijke eiwitbronnen. Zo kun je kiezen uit de combinaties rund/kip, zalm/kip en paard/lam.
u kunt het diepvries vlees gebruiken als volledige maaltijd, maar ook afwisselen met bijvoorbeeld droogvoeding. De gebalanceerde samenstelling maakt het diepvries vlees geschikt voor zowel pups als volwassen honden.


Aanvullend

Als aanvulling op de dagelijkse maaltijd hebben wij aanvullend diepvries vlees. Dit biedt een uitgebreid scala aan dierlijke eiwitbronnen, zonder toevoegingen. U kunt er voor kiezen om het aanvullende diepvries vlees dagelijks te combineren met onze droogvoeding, maar het is ook mogelijk om hier een vaste dag per week voor te kiezen.
Het aanvullende diepvries vlees bevat niet alle noodzakelijke voedingsstoffen die een hond nodig heeft voor zijn dagelijkse voedingsbehoefte. Wij adviseren dan ook om maximaal 20% van de dagelijkse hoeveelheid voeding aan aanvullend diepvries vlees toe te voegen aan de hoofdmaaltijd van uw hond. 


Complete vers-vleesvoeding voor alle honden van pup tot senior. Alle ingrediënten in Farm Food Fresh zijn afkomstig van dieren die goedgekeurd zijn voor menselijke consumptie. Farm Food Fresh bevat geen kip of ander gevogelte. Farm Food Fresh is op basis van puur rundvlees aangevuld met plantaardige olie, schapenvet, mineralen, organische vitamines en sporenelementen. Farm Food Fresh is glutenvrij. Farm Food Fresh bevat geen bot en garandeert daarom een gecontroleerde calcium/fosfor verhouding. In Farm Food Fresh zijn alleen zuivere en natuurlijke ingrediënten verwerkt en bevat geen kunstmatige toevoegingen zoals: chemische antioxidanten, conserveringsmiddelen of bindmiddelen. Farm Food Fresh bevat geen kleur-, geur- en smaakstoffen. Farm Food Fresh wordt door uw hond zeer goed geaccepteerd en de verteerbaarheid is optimaal. Farm Food Fresh is bijzonder goed te mengen met
Farm Food Geperste brok. Farm Food Fresh: de natuurlijke, gezonde en lekkere complete maaltijd voor uw hond.

TotalCare Super Active Complete is een complete rauw vlees  voeding rijk aan vlees en orgaanvlees. Geschikt voor honden van alle leeftijden die een fit en gezond leven leiden. Vlees heeft een hoge verteerbaarheid wat zorgt voor minder ontlasting. Er is zalmolie toegevoegd wat rijk is aan omega-3 vetzuren.

Hoge verteerbaarheid. Zeer goed verteerbare ingrediënten zorgen voor een optimale opname van voedingsstoffen.
Met zalmolie. Zalmolie is rijk aan omega-3 vetzuren en ondersteunt een gezonde en glanzende vacht.
Kip & rund. Deze voeding bevat kip en rund als dierlijke eiwitbron. Minimaal 80% vlees, volledige voeding.


Wij zijn officieel Prins Kroondealer, Dit betekent dat wij een spaarkaart hebben voor alle Prins Producten!!


Hebben wij een voeding niet op voorraad of wilt u een ander formaat, vraag bij een van onze medewerkers naar de mogelijkheden.
Mocht u nog aanvullende vragen hebben, vraag het aan via ons contact formulier of aan ons deskundig personeel in de winkel, zij helpen u graag verder.

E-mailen
Bellen