Welkom bij Het Dierenparadijs Ede
Al ruim 44 jaar uw vertrouwde dierenspeciaalzaak in Ede en omstreken

Enkelvoudige Brokvoeding

Een jong konijn heeft een andere energiebehoefte dan een volwassen of ouder konijn.
En weet je dat cavia’s zelf geen vitamine C kunnen aanmaken? Dat moet altijd in het voer zitten. Geef cavia’s dan ook nooit konijnenvoer. Een weetje over chinchilla’s: het zijn gevoelige eters. Ze willen weinig vetten en eiwitten en veel ruwe vezels, mineralen, koolhydraten en vitamines.
We adviseren je graag over de juiste en beste voeding voor je konijn of knaagdier.


 Bij Het Dierenparadijs hebben we momenteel enkelvoudige brokvoeding van: Supreme, Beaphar, Tijssen en Hobby First 


Als u Selective voor het eerst aan uw konijnen en knaagdieren voert, zorg dan dat u geleidelijk van het oude voer overstapt op het nieuwe, gedurende een periode van 10 tot 14 dagen. Begin met een klein beetje Selective door het huidige voer van uw konijnen of knaagdieren te mengen en dan de hoeveelheid van het oude voer steeds te verminderen en de hoeveelheid Selective op te voeren. Een plotselinge verandering in de voeding kan tot spijsverteringsproblemen leiden, zelfs als u overstapt op een voeding van hogere kwaliteit – wees dus voorzichtig! Als uw konijnen of knaagdieren aan een voeding met suiker gewend zijn, kan het even duren voor ze overstappen, maar hou vol, want dit zal de gezondheid van uw konijnen of knaagdieren op de lange termijn ten goede komen. En vergeet niet vers hooi en water te geven! Uw konijnen en knaagdieren moeten te allen tijde onbeperkt hooi en water tot hun beschikking hebben.

Let op ratjes mogen absoluut geen hooi, dit is voor hun veel te stoffig!

 


De smakelijke voedingen voor konijnen en knaagdieren zijn speciaal samengesteld om aan de voedingsbehoeften van uw konijnen en knaagdieren te voldoen: Speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van een gezonde spijsvertering en een gezonde dosis energie in elke levensfase. verkrijgbaar in: 

 • Selective rabbit junior Deze lekkere voeding voor jonge konijnen bevat extra eiwitten om de groei en ontwikkeling te ondersteunen en bevat een mix van aminozuren, vitaminen en kruiden om een fantastische natuurlijke bron van antioxidanten te vormen. Zo krijgen jonge konijnen op natuurlijke wijze een goede start in het leven. Selective Rabbit Jr is ook ideaal voor drachtige en lacterende voedsters. Verkrijgbaar in zakken van 1,5 kilo.
 • Selective rabbit Adult  konijnen hebben specifieke voedingsbehoeften. Selective is samengesteld met 25% ruwe vezels en een uitgebalanceerde calcium: fosfor verhouding, zodat u er zeker van kunt zijn dat u uw konijnen de beste kwaliteit brokjes geeft die de gezondheid en vitaliteit bevorderen. Daarom wordt Supreme Science Selective aanbevolen door dierenartsen. Verkrijgbaar in zakken van 1,5 kilo en 3 kilo.
 • Selective rabbit 4+ Konijnen van 4 jaar en ouder hebben specifieke voedingsbehoeften. Selective is samengesteld met 22% ruwe vezels en een uitgebalanceerde calcium: fosfor verhouding, zodat u er zeker van kunt zijn dat u uw konijnen de beste kwaliteit brokjes geeft die het immuunsysteem ondersteunen en de vitaliteit bevorderen. Daarom wordt Supreme Science Selective aanbevolen door dierenartsen! Supreme Science Selective Four+ is voor konijnen van vier jaar en ouder. Verkrijgbaar in zakken van 1,5 kilo.
 • Selective rabbit House is speciaal ontwikkeld voor binnenkonijnen. Het bevat Timothy hooi, gras en tijm voor variatie in de voeding en om het natuurlijke foerageergedrag na te bootsen Het is verrijkt met essentiële vitaminen A en D, 22% ruwe vezels en een uitgebalanceerde calcium: fosfor verhouding, zodat u er zeker van kunt zijn dat u uw konijnen de beste kwaliteit brokjes geeft die de gezondheid en vitaliteit bevorderen. Daarom wordt Supreme Science Selective aanbevolen door dierenartsen. Verkrijgbaar in zakken van 1,5 kilo.
 • Selective rabbit Grain Free bevat heerlijk Timothy hooi om de gezondheid van konijnen te bevorderen. Het is rijk aan vezels en graanvrij en respecteert zo het natuurlijke konijnendieet. Deze lekkere voeding bevat ook essentiële foerageer- en tuingroenten.
  De voeding stimuleert een goede spijsvertering en bevat alle vitaminen en mineralen die konijnen nodig hebben om op natuurlijke wijze zo gezond mogelijk te blijven. Selective Naturals Grain Free is goed voor de tanden, want het bevat geen toegevoegde suikers of kunstmatige kleurstoffen. Het bevat natuurlijk lijnzaad voor een gezonde huid en glanzende vacht en houdt uw konijnen gezond, zowel van buiten als van binnen. Daarom wordt Selective aanbevolen door dierenartsen. Verkrijgbaar in zakken van 1,5 kilo.

Cavia, rat en hamster

 • Selective guinea pig Junior  wordt aanbevolen door dierenartsen en is een heerlijke en uitgebalanceerde voeding voor cavia’s tot 20 weken oud. De monocomponente geëxtrudeerde brokjes bevatten veel vezels ter ondersteuning van gezonde tanden en buikjes en zitten vol met natuurlijke ingrediënten inclusief paardenbloem en venkel. De extra eiwitten bevorderen de groei en de toegevoegde vitamine C houdt jonge cavia’s gezond, zodat ze de beste start in het leven krijgen. Selective bevat ook lijnzaad, een bijzonder goede bron van omega 3, die zorgt voor een glanzende vacht en gezonde huid. Science Selective Junior Guinea Pig is ook geschikt voor zwangere en zogende cavia’s. Verkrijgbaar in zakken van 1,5 kilo.
 • Selective guinea pig adult  voeding wordt aanbevolen door dierenartsen en is een heerlijke en uitgebalanceerde voeding voor cavia’s, met natuurlijke ingrediënten zoals paardenbloem en venkel. De voeding bevat veel vezels ter ondersteuning van gezonde tanden en buikjes en extra vitamine C om uw cavia zo gezond mogelijk te houden. Selective bevat ook lijnzaad, een bijzonder goede bron van omega 3, die zorgt voor een glanzende, dikke en mooie vacht, evenals een gezonde huid. Verkrijgbaar in zakken van 1,5 kilo en 3 kilo.
 • Selective guinea pig grain free Deze voeding wordt gemaakt met heerlijk Timothy Hooi om de gezondheid van cavia’s te bevorderen. Selective Grain Free respecteert het natuurlijke dieet, is rijk aan vezels en graanvrij. Het bevat natuurlijke ingrediënten om de kans op intolerantie te verkleinen.
  Het ondersteunt een gezonde spijsvertering en heeft alle vitamines en mineralen die cavia’s nodig hebben om op een natuurlijke manier gezond te blijven. Selective Naturals Grain Free bevat geen kunstmatige kleurstoffen en toegevoegde suikers (goed voor de tandjes) en het bevat natuurlijk lijnzaad voor een gezonde huid en een glanzende vacht. Het houdt cavia’s gezond, zowel van binnen als van buiten en wordt daarom aanbevolen door dierenartsen. Verkrijgbaar in zakken van 1,5 kilo


Rat en muis

Deze door dierenartsen aanbevolen complete uitgebalanceerde voeding voor ratten en muizen zorgt er voor dat ratten en muizen gezond blijven en zich goed voelen. Het bevat fruit zoals appel en zwarte bessen voor de antioxidanten en hoge vitaminegehaltes voor een optimale gezondheid. Ook is de voeding rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren en arm aan zowel verzadigde vetzuren als cholesterol, wat bijdraagt aan gezonde hart- en bloedvaten. Selective is speciaal ontwikkeld om ook de huid en vacht van uw huisdier in topconditie te houden. verkrijgbaar in 1,5 kilo en 3 kilo


Hamster

Een complete uitgebalanceerde voeding met haver en gerst, specifiek ontwikkeld om aan de voedingsbehoeften van hamsters te voldoen. Deze voeding wordt aanbevolen door dierenartsen en is zeer smakelijk. Selective is rijk aan lekkere volkorenproducten. Ook is er lijnzaad toegevoegd, een uitstekende natuurlijke bron van omega 3 en 6 voor een gezonde en glanzende vacht. Verkrijgbaar in 350gr zakkenBeaphar Care+ knaagdier- en konijnenvoeding is een super premium voeding, ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen en knaagdierspecialisten. Doordat ieder brokje dezelfde samenstelling heeft wordt selectief eetgedrag voorkomen en krijgt het dier alle benodigde voedingsstoffen binnen.


Beaphar CARE+® Konijn Junior heeft een hoog vezelgehalte (25%) voor een goede gezondheid en een optimale spijsvertering.

 • Hoog ruwvezelgehalte
 • Vitamines A + D voor groei
 • Dental Care

Beaphar CARE+® Konijn Junior heeft een hoog vezelgehalte (25%) voor een goede gezondheid en een optimale spijsvertering. Ieder brokje heeft dezelfde samenstelling (All-in-One) wat belangrijk is voor een uitgebalanceerde voeding (geen selectief eetgedrag en restjes meer). De hardere geëxtrudeerde brokjes bevorderen de slijtage van de tanden (Dental Care). De brokjes zijn kleiner van formaat en bevatten calcium dat belangrijk is voor bot- en spiergroei. Vitamine A en D ondersteunen een gezonde groei. 

Beaphar CARE+® Konijn  Beaphar CARE+® Konijn heeft een hoog vezelgehalte (25%) voor een goede gezondheid en een optimale spijsvertering. Ieder brokje heeft dezelfde samenstelling (All-in-One) wat belangrijk is voor een uitgebalanceerde voeding (geen selectief eetgedrag en restjes meer). De hardere geëxtrudeerde brokjes bevorderen de slijtage van de tanden (Dental Care).

Beaphar CARE+® Cavia bevat extra Vitamine C in gestabiliseerde vorm en een ruw vezelgehalte van 22% voor een goede gezondheid en voor een optimale spijsvertering. Ieder brokje heeft dezelfde samenstelling (All-in-One) wat belangrijk is voor een uitgebalanceerde voeding (geen selectief eetgedrag en restjes meer). De hardere geëxtrudeerde brokjes bevorderen de slijtage van de tanden (Dental Care).

Beaphar CARE+® Rat bevat dierlijke eiwitten en is stofarm om de gevoelige luchtwegen van ratten te ontzien. Ieder brokje heeft dezelfde samenstelling (All-in-One) wat belangrijk is voor een uitgebalanceerde voeding (geen selectief eetgedrag en restjes meer). De hardere geëxtrudeerde brokjes bevorderen de slijtage van de tanden (Dental Care).

Beaphar CARE+® Gerbil & Muis bevat dierlijke eiwitten en een laag vetgehalte wat het voer geschikt maakt voor gerbils en muizen. Ieder brokje heeft dezelfde samenstelling (All-in-One) wat belangrijk is voor een uitgebalanceerde voeding (geen selectief eetgedrag en restjes meer). De hardere geëxtrudeerde brokjes bevorderen de slijtage van de tanden (Dental Care)

Beaphar CARE+® Hamster bevat dierlijke eiwitten en een hoger vetgehalte om in de energiebehoefte van hamsters te voorzien. Ieder brokje heeft dezelfde samenstelling (All-in-One) wat belangrijk is voor een uitgebalanceerde voeding (geen selectief eetgedrag en restjes meer). De hardere geëxtrudeerde brokjes bevorderen de slijtage van de tanden (Dental Care). De brokjes zijn onscherp zodat de wangzakken niet beschadigd worden.Tijssen Konijnenkorrel is een lekkere en gezonde pellet voor (dwerg) konijnen. Deze Tijssen konijnenkorrel is speciaal samengesteld naar de behoefde van (dwerg)konijnen. Omdat dit een pellet voeding is zullen konijnen het voer niet uitzoeken, alle korrels zijn namelijk hetzelfde. Dankzij de juiste voeding zal de vacht gaan glanzen, krijgen konijnen een betere weerstand en wordt het gebit op een natuurlijk wijze afgesleten.

Tijssen caviakorrel Cavia’s hebben in vergelijking met andere knaagdieren een belangrijk verschil als het gaat om de benodigde voedingsstoffen. Caviavoer altijd voorzien zijn van vitamine C, indien dit niet het geval is is het eigenlijk ook nooit caviavoer. Cavia’s kunnen zelf geen vitamine C aanmaken en daarom moeten ze dit altijd extra toegediend krijgen. Dit kan door middel van speciale vitamine C druppels, tabletten en door het speciale caviavoer. Het is essentieel dat cavia’s ook daadwerkelijk het juiste voer krijgen. Dit caviavoer met extra vitamine C is een biks voeding die ervoor zorgt dat cavia’s de voeding niet kunnen uitzoeken omdat het allemaal dezelfde pellet is. Daarbij is het belangrijk dat cavia’s ook hooi en groenvoer gevoerd krijgen. Dankzij het kauwen op vezelrijke pellet slijt het gebit van cavia’s op een natuurlijke manier af wat essentieel is voor een gezond gebit.
Hope Farms weet wat jouw favoriete huisdier nodig heeft.
Voeding en gezondheid hebben alles met elkaar te maken. Voor gezonde levenslustige dieren met een mooie vacht is goede en gezonde voeding absoluut noodzakelijk. Hobby First Hope Farms voeding zorgt voor een goede conditie en een prima weerstand tegen (infectie)ziekten. HobbyFirst Hope Farms (knaagdier) voeding is het resultaat van intensief wetenschappelijk onderzoek en jarenlange ervaring.

Small Animals Balance is een voeding met hoogwaardige grondstoffen, mooie en smakelijke ingrediënten.
Deze voeding levert alle nutriënten van de complete voedingsbehoeften. Aan deze mengeling zijn extra fruit en noten toegevoegd. Het bevat tevens dierlijke eiwitten.

Hebben wij een voeding niet op voorraad of wilt u een ander formaat, vraag bij een van onze medewerkers naar de mogelijkheden.Hebben wij een voeding niet op voorraad of wilt u een ander formaat, vraag bij een van onze medewerkers naar de mogelijkheden.

Mocht u nog aanvullende vragen hebben, vraag het aan via ons contact formulier of aan een van onze medewerkers!

E-mailen
Bellen