Welkom bij Het Dierenparadijs Ede
Al ruim 44 jaar uw vertrouwde dierenspeciaalzaak in Ede en omstreken

Diepvries Voeding

 

Het voeren van rauw vers vlees aan je kat is heel gezond. Katten zijn namelijk van nature carnivoren, waardoor hun lichaam vers vlees het beste verteert. Vandaar dat wij een uitgebreid aanbod aan rauw vers voer voor katten in ons assortiment hebben. Je vindt er zowel producten voor een BARF menu als een KVV menu.

Een gebalanceerd menu
Een gebalanceerd menu van vers vlees voor een kat bestaat uit een samenstelling van gemalen orgaanvlees, gemalen spiervlees en gemalen botten. Dit menu zou nog kunnen worden aangevuld met een aantal snacks, bijvoorbeeld in de vorm van konijnenoren of kleine prooidieren. Echter is niet alleen de samenstelling van het menu van belang, maar ook de verhoudingen tussen de verschillende onderdelen. Een goed uitgebalanceerd menu van vers vlees voor een kat bestaat uit de volgende verhoudingen:

  • 15% tot 20% orgaanvlees
  • 30% tot 40% bevleesde botten
  • 40% tot 55% spiervlees

Zorg je bij het samenstellen van het menu voor je kat voor deze verhoudingen, dan weet je zeker dat jouw huisdier de juiste voedingstoffen binnenkrijgt.
Zorg voor afwisseling
Echter houdt het bij de juiste samenstelling en de juiste verhoudingen nog niet op. Wanneer je rauw vers vlees aan je kat gaat voeren is het van belang dat je voor voldoende afwisseling zorgt. Deze afwisseling komt voor in de vorm van het gebruiken van vlees afkomstig van verschillende diersoorten. Deze verschillende diersoorten noemen we ook wel verschillende eiwitbronnen. Door hierin af te wisselen weet je zeker dat jouw kat van elke bron voldoende binnenkrijgt.
Er wordt aangeraden om per twee weken vers vlees van vijf verschillende diersoorten te voeren, waarvan één soort een vissoort is. In ons assortiment zijn veel verschillende vers vlees producten voor katten te vinden, waardoor de combinaties eindeloos zijn.
Rauw & vers vlees voor kittens
Het is altijd van belang om rustig op te bouwen met het voeren van rauw vers vlees als je hier net aan begint. Zo kan je kat geleidelijk aan steeds beter wennen aan het rauwe voer. Bij kittens is het al helemaal van belang om dit rustig op te bouwen. Vanaf 4 weken mogen kittens vast voedsel gevoerd worden. Zorg in het begin voor zeer fijn gemalen KVV voeding en bouw dit langzaam steeds meer op. Blijf er altijd bijzitten wanneer je kittens aan het eten zijn, zodat je in de gaten kunt houden of ze niet gaan schrokken.


Eerste keer diepvries vlees
Wanneer je kat nog nooit diepvries vlees heeft gegeten, kan het zijn dat hij de eerste dagen wat dunnere ontlasting heeft doordat zijn spijsvertering moet wennen. Dit is volkomen normaal en hoort vanzelf goed te komen. Je kunt er voor kiezen om de voeding de eerste 2-3 dagen even onder te dompelen in kokend water zodat de ergste kou eraf is, bijvoorbeeld met behulp van een zeef of vergiet. Daarna alleen nog even goed doorroeren en af laten koelen.


Bereiden en bewaren
Verdeel het vlees in porties van de juiste hoeveelheden voor je kat.
Bewaar het vlees in een afgesloten verpakking de vriezer bij - 18°C.
Haal de dag van tevoren de maaltijd uit de vriezer, leg deze in een afsluitbare, lekvrije bak in de koelkast om te ontdooien.
Haal de bak met diepvries vlees een half uur van te voren uit de koelkast, zodat je het op kamertemperatuur aan je kat kan aanbieden.
Bewaar het vlees niet langer dan 2 dagen in de koelkast. Mocht een kiloverpakking teveel zijn voor 2 dagen, dan kun je de worst vooraf in meerdere porties verdelen.
Als jouw kat het vlees niet binnen een uur heeft opgegeten, gooi het dan weg. Dat geldt ook voor de eventuele restjes.
Voorkom kruisbesmettingen en was alles, ook je handen, wat in aanraking is gekomen met het vlees goed af met warm water en afwasmiddel of een desinfectiemiddel.
Eenmaal ontdooid vlees mag niet opnieuw worden ingevroren.


Bij Het Dierenparadijs hebben we momenteel diepvriesvoeding kat van: Prins en Carnis.


Als aanvulling op de dagelijkse maaltijd van jouw kat hebben wij aanvullend diepvries vlees. Dit vlees biedt een uitgebreid scala aan dierlijke eiwitbronnen, zonder toevoegingen. Aangezien het diepvries vlees puur aanvullend is, bevat het niet alle noodzakelijke voedingsstoffen die een kat nodig heeft voor zijn dagelijkse behoefte. Wij adviseren dan ook om maximaal 20% aan de hoofdmaaltijd van je kat toe te voegen.
Je kunt er voor kiezen om het diepvries vlees dagelijks te combineren met onze droogvoeding, maar het is ook mogelijk om hier een vaste dag per week voor te kiezen.
Carnis aanvullend diepvries vlees is verkrijgbaar in 1kg en is te herkennen aan de oranje pijlTotalCare Cat Complete is een complete rauwvoeding rijk aan vlees en orgaanvlees. Geschikt voor katten van alle leeftijden die een fit en gezond leven leiden. Vlees heeft een hoge verteerbaarheid wat zorgt voor minder ontlasting. Er is zalmolie toegevoegd wat rijk is aan omega-3 vetzuren.

  • Hoge verteerbaarheid. Zeer goed verteerbare ingrediënten zorgen voor een optimale opname van voedingsstoffen.
  • Zalmolie. Zalmolie ondersteunt een gezonde en glanzende vacht.
  • Kip & rund. Deze voeding bevat kip en rund als dierlijke eiwitbron.Als aanvulling op de dagelijkse maaltijd hebben wij diepvries vlees. Dit biedt een uitgebreid scala aan dierlijke eiwitbronnen, zonder toevoegingen. Aangezien het diepvries vlees puur aanvullende voeding is, bevat het niet alle noodzakelijke voedingsstoffen die een kat nodig heeft voor zijn dagelijkse behoefte. Wij adviseren dan ook om maximaal 20% van de hoofdmaaltijd te vervangen door diepvries vlees. Zo voer je 20% van de dagelijkse voedingshoeveelheid aan diepvries vlees en de overige 80% aan droogvoeding.
Je kunt er voor kiezen om het diepvries vlees dagelijks te combineren met onze droogvoeding, maar het is ook mogelijk om hier een vaste dag per week voor te kiezen
Hebben wij een voeding niet op voorraad of wilt u een ander formaat, vraag bij een van onze medewerkers naar de mogelijkheden.
Mocht u nog aanvullende vragen hebben, vraag het aan via ons contact formulier of aan ons deskundig personeel in de winkel, zij helpen u graag verder.


E-mailen
Bellen