Welkom bij Het Dierenparadijs Ede
Al ruim 44 jaar uw vertrouwde dierenspeciaalzaak in Ede en omstreken

Voer & Drinkbakken


Een goede voerbak en drinkbak voor katten is onmisbaar. Schoon water is de eerste levensbehoefte van een kat. Ondanks dat drinken voor een kat erg belangrijk is, doen ze het van nature weinig. Zorg daarom altijd voor een schone waterbak of waterfontein voor uw kat. Hieronder volgen een aantal tips om uw kat meer te laten drinken.

  • Het is aan te raden om de water- en voerbak minimaal twee meter uit elkaar te zetten. Voor een kat is het namelijk onnatuurlijk om water en voer dicht naast elkaar te hebben staan. Ze zijn gewend om een andere plek te zoeken als ze willen drinken.
  •  meerdere waterbakken voor uw kat in huis te plaatsen. Hoe vaker hij of zij een drinkbak ziet, des te groter de kans wordt dat uw maatje daadwerkelijk wat gaat drinken.
  • Plaats de waterbak of waterfontein altijd in de looproute van uw kat.
  • Het is aan te raden om elke kat in huis een eigen drinkbak te geven.

Veel katten vinden een waterfontein erg prettig. Maar u kan uw kat ook uit een kraan laten drinken door het water rustig te laten druppelen. Drinkfonteinen produceren altijd vers, helder water voor uw kat. Dit kan uw kat aanmoedigen om meer water te drinken en kan de gezondheid en het welzijn van uw huisdier bevorderen. 

Maak de drinkbak altijd goed schoon maar gebruik geen zeep! Katten proeven zeepresten die achterblijven in de bak gelijk. Spoel de bak grondig af met warm water en eventueel met een schone zeepvrije spons.
Uw kat kan al een grote hoeveelheid vocht binnen krijgen door het type voeding. U kunt uw kat bijvoorbeeld wat vaker natvoeding geven of geef uw kat tonijnwater. Door de tonijn smaak zal uw kat eerder water gaan drinken!


Waterfontein/ Drinkbak kat
U vraagt u vast af, hoeveel moet een kat drinken per dag? Een veel gehanteerde richtlijn is dat een kat zo’n 40-60 ml per kg per 24 uur moet binnen krijgen. Katten zijn slechte drinkers en als uw kat niet genoeg water binnenkrijgt, kunnen er allerlei gezondheidsproblemen ontstaan, met name aan de urinewegen. Dit is natuurlijk erg vervelend voor uw kat en kan hoge kosten met zich mee brengen. In ons assortiment vind u een mooi assortiment drinkbakken om uw kat gehydrateerd te houden. Maar bij Het Dierenparadijs hebben ook drinkfonteinen waarbij u uw kat kan motiveren om meer te gaan drinken. Katten vinden het geluid en de beweging van stromend water namelijk erg interessant en aantrekkelijk. Hierdoor krijgt uw kat sneller de dagelijkse hoeveelheid vocht binnen. Een ander bijkomend voordeel is dat stromend water langer koel blijft dan stilstaand water. Een kattenfontein circuleert en filtert namelijk het doorlopende water.


Voerbak kat
De tweede levensbehoefte van een kat is eten. Het is daarom ook belangrijk om over de juiste voerbak te beschikken. Plaats de voerbak altijd zo’n 30 centimeter van de muur af. Op deze manier heeft uw kat meer overzicht en kan uw kat met een gerust hart eten. De vorm van de voerbak is ook erg belangrijk voor uw kat. Een kat vindt het namelijk niet prettig wanneer de snorharen de zijkant van de voerbak raken. Test daarom altijd welke voerbak uw kat het prettigst vindt.
Mocht u nog aanvullende vragen hebben, vraag het aan via ons contact formulier of aan ons deskundig personeel in de winkel, zij helpen u graag verder.

E-mailen
Bellen