Welkom bij Het Dierenparadijs Ede
Al ruim 44 jaar uw vertrouwde dierenspeciaalzaak in Ede en omstreken

Wormen

Ondanks dat de wormen erg schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van de kat, zijn er niet altijd duidelijke symptomen waar te nemen. Bij lintwormen kun je kleine lintwormstukjes zien als rijstkorrels rond de anus. Wanneer de kat een zwaardere wormbesmetting heeft, zullen er wel klinische klachten zijn. De kat braakt dan regelmatig, heeft last van diarree, een slechte vachtconditie of kan gewicht verliezen. Aangezien er soms weinig te merken is aan je kat, is het van belang je kat regelmatig te ontwormen of de ontlasting door de dierenarts te laten onderzoeken.
Hoe vaak kat ontwormen?
Hoe vaak je jouw kat moet ontwormen, hangt af van het risico dat jouw kat loopt op het krijgen van wormen. Vrijwel alle kittens raken wel een keer besmet met wormen. Het is daarom van belang dat u uw kitten regelmatig ontwormt. Daarvoor geldt een aangepast ontwormschema. Als de kat volwassen is hangt het aantal keer ontwormen af van hoe groot de kans is dat uw kat wormen krijgt. Een buitenkat bijvoorbeeld loopt meer risico op het krijgen van wormen dan een binnenkat. In eerste instantie mag je uitgaan van 4 x per jaar. Op deze manier komen er al significant minder eitjes in de omgeving en daarmee een kleinere kans op besmetting met wormen.


Bij Het Dierenparadijs verkopen wij: Diacur giardiatest, No worm diacur,  Panacur en de No worm pro
NO WORM DIACUR GIARDIATEST
Giardia antigeentest
Alle benodigde testonderdelen zijn inbegrepen
Binnen 10 minuten het testresultaat
Geen duur ontlastingsonderzoek bij de dierenarts nodig!
Heeft uw huisdier last van deze symptomen en wilt u weten of uw hond een Giardia-infectie heeft? Gebruik dan de No Worm Diacur Giardiatest waarbij je binnen 10 minuten al het testresultaat kunt aflezen! Als uit de test blijkt dat jouw dier Giardia heeft, kunt u bij ons de panacur kopen.
Let op!
Het monstermateriaal dat je bij deze test gebruikt, kan besmet zijn met Giardia. Gooi na het testen alle materialen weg bij het restafval en desinfecteer het werkblad. Was na afloop je handen grondig.


No worm diacur
Werkt tegen de meest voorkomende wormen
No Worm Diacur werkt tegen de veel voorkomende Giardia darmparasiet
Verkrijgbaar bij Het Dierenparadijs als tablet
No Worm Diacur heeft een dubbele werking. De meest voorkomende spoel-, zweep- , haak- en lintwormsoorten worden bij de kat bestreden! No Worm Diacur (Fenbendazol behandeling) wordt daarnaast de Giardia parasiet bestreden.Panacur kat®
Panacur® is een meerdaagse ontwormingskuur voor katten en is bij Het Dierenparadijs te verkrijgen in tabletvorm
De werkzame stof in Panacur® is Fenbendazol. Deze komt niet voor in andere ontwormmiddelen zoals Milbenin, Milbemax, Milpro, Milbactor en Milprazon.
Panacur® is een breedwerkend ontwormingsmiddel voor kittens zwaarder dan 1kg en de volwassen kat. Panacur® is een 3-daagse ontwormingskuur, de tabletten kunnen direct in de bek, verkruimeld door het voer of door het voer na oplossen in water toegediend worden. De verpakking bevat 10 tabletten.


No worm pro

Tablet met vleessmaak
Voor honden & katten vanaf 0,5 kg
Kan ook worden ingezet bij de preventie van hartwormziekte

behandeling van menginfecties van onvolwassen en volwassen cestoden (lintwormen) en volwassen nematoden (rondwormen).
Het diergeneesmiddel kan ook worden gebruikt bij de preventie van hartwormziekte (Dirofilaria immitis) wanneer een gelijktijdige behandeling tegen cestoden geïndiceerd is.

Voor wie is No Worm Pro geschikt?
Kat: vanaf 0,5 kg en 6 weken oud.


E-mailen
Bellen