Welkom bij Het Dierenparadijs Ede
Al ruim 44 jaar uw vertrouwde dierenspeciaalzaak in Ede en omstreken

Vlooien en teken

Hoe vaak hond ontvlooien?
Zodra u vlooien opmerkt bij de hond, is het tijd om actie te ondernemen. Vergeet ook niet om de omgeving in te sprayen met omgevingsspray, aangezien hier ook vlooien, larven en eitjes zitten. U kunt uw hond gerust het hele jaar door ontvlooien. Op de verpakking van het ontvlooiingsmiddel staat hoe vaak het mag worden aangebracht. Deze hoeveelheid kan beter niet worden overschreden.


Teken bij honden en puppy’s
Honden worden besprongen door teken, die zich vastklampen aan de huid en zich voeden met bloed. Dat is vervelend, maar met een beetje pech draagt de teek ook nog bacteriën en virussen over. Daar kan uw hond, maar u zelf ook, behoorlijk ziek van worden. Denk hierbij aan de ziekte van Lyme, Ehrlichiose en Babesiose. Daarom is het zo belangrijk om teken bij honden te voorkomen én bestrijden.


bij Het Dierenparadijs verkopen we: Flea Free huidspray, Flee free spot on pipetten, Tick off Vlooienbanden, Combotec, Fiprotec, canishield, vlokill en omgevingsspray. Daarnaast heeft Het Dierenparadijs ook een shampoo van Carnis die helpt om vlooien te weren en Teken Twister/Luxe Tekenhaak
Flea free huidspray

Wat is het en waar werkt het tegen?
Flea Free Huidspray is een teken- en vlooienspray met de werkzame stof Fipronil. Na toediening van deze spray op de huid van uw hond is hij beschermt tegen vlooien (3 maanden bij honden en teken tot 4 weken). Daarnaast behandelt de huidspray ook infestaties met bijtende luizen.
Hoe werkt de Flea Free Huidspray?
De werkzame stof Fipronil doodt na toediening binnen 24 uur vlooien en binnen 48 uur teken. De werkzame stof verspreidt zich na toediening over de huid van het dier via de talg en haarzakjes. Wanneer een vlo of teek in aanraking komt met de vacht van uw behandelde huisdier, zal deze dood gaan. De vlo of teek hoeft dus niet eerst te bijten!
Handig voor puppy’s
Flea Free huidspray mag al gebruikt worden bij puppy’s vanaf 2 dagen oud. Met 1 spray kan u het gehele nest behandelen.


Flea free spot on

 • Beschermt tegen vlooien en teken,
 • Doodt vlooien op het dier,
 • Handige drop-stop pipet,
 • Een variant voor elke hond.

Flea Free spot-on is een pipet met de werkzame stof Fipronil. Na toediening van deze handig drop-stop pipet is uw hond 8 weken beschermd tegen vlooien en 4 weken tegen teken.
De werkzame stof Fipronil doodt na toediening binnen 24 uur vlooien en binnen 48 uur teken. De teken- en vlooiendruppels verspreiden zich na toediening in de nek over de huid van het dier via de talg en haarzakjes.
Wanneer een vlo of teek in aanraking komt met de vacht van het behandelde huisdier, zal deze dood gaan. De vlo of teek hoeft dus niet eerst te bijten!
Behandel jouw huisdier iedere maand met een pipet van Flea Free spot-on voor een optimale bescherming.FLEA FREE SPOT-ON COMBO

 • Voor de behandeling & preventie van vlooien
 • Voor de preventie van de vermenigvuldiging van vlooien
 • Voor de behandeling van tekeninfestaties
 • In een drop-stop pipet
 • Voor honden vanaf 10 weken oud.

Wat is het en waar werkt het tegen?

Een pipet met de werkzame stoffen Fipronil en Pyriproxyfen en is te gebruiken bij vlooieninfestaties alleen of tezamen met tekeninfestaties.
Tegen vlooien
Voor de behandeling en preventie van vlooieninfestaties (Ctenocephalides felis). Eén behandeling voorkomt verdere infestaties gedurende 7 weken bij honden.
Voor de preventie van de vermenigvuldiging van vlooien door het voorkomen van de ontwikkeling van volwassen vlooien uit vlooieneitjes gedurende 12 weken na toediening.
Tegen teken
Bij honden: voor de behandeling van tekeninfestaties (Ixodes ricinus). Eén behandeling biedt aanhoudende acaracide effectiviteit tegen Ixodes ricinus gedurende 2 weken en tegen Dermacentor reticulatus en Rhipicephalus sanguineus gedurende 4 weken.Tick off vlooien-en tekenband
Met 1 halsband is jouw hond tot 6 maanden beschermd
2 Varianten en eenvoudig op maat te knippen
Geleidelijke afgifte van de werkzame stof
De Tick Off Vlooien- en tekenband is een speciale halsband die uw hond tot 6 maanden beschermd tegen vlooien en teken bij honden. Daarnaast voorkomt het bloedzuigen door zandvliegen en muggen. Deze handige halsband werkt daarmee preventief tegen ziektes die overgebracht kunnen worden, waaronder de bekende ziekte leishmania. Deze ziekte komt veel in het Middellandse Zee-gebied voor en wordt door zandvliegen overgebracht.
Werkingsduur:

 • Tot 4 maanden tegen vlooien
 • Tot 6 maanden tegen teken
 • Tot 5 maanden tegen zandvliegen
 • Tot 6 maanden tegen steekmuggen

In deze halsband zit de werkzame stof Deltamethrine. Door wrijving van de teken- en vlooienband over de huid van uw hond, komt er constant een actieve stof vrij. Deze stof verspreidt zich over de vacht en het vettige laagje (talg) dat de huid bedekt. Het maakt hierbij niet uit of uw hond kort- of langharig is. Als parasieten zoals teken en vlooien in aanraking komen met deze werkzame stof, raken ze verlamd en vervolgens sterven ze.
Let op: de werkzame stof Deltamethrine is giftig voor katten. Hierdoor mag dit product niet gebruikt worden bij katten.
Anti-wurg veiligheid
Deze halsband is ontworpen met een veilig afsluitmechanisme (anti-wurg veiligheid). Mocht u hond vast komen te zitten met de halsband, is de eigen kracht van de hond voldoende om de halsband te verwijden zodat uw viervoeter zichzelf snel los kan maken.
 


Combotec®

Beaphar COMBOtec® hond bevat een combinatie van Fipronil en de insecten groeiregulator (S)-Methopreen. Hierdoor is een vlooienplaag sneller onder controle. COMBOtec® doodt vlooien gedurende 8 weken én voorkomt gedurende die periode nieuwe vlooien in de omgeving door de ontwikkeling van eieren, larven en poppen tegen te gaan. Doodt teken gedurende 4 weken. Doodt bijtende luizen. Geschikt voor honden vanaf de leeftijd van 8 weken. Veilig te gebruiken tijdens dracht en lactatie.


Fiprotec

FIPROtec is een effectief middel ter bestrijding van vlooien en teken. 1 pipet beschermt uw hond tot 5 weken tegen vlooien en tot 4 weken tegen teken. Geschikt voor honden vanaf 8 weken.


Canishield®

Canishield® 1.04g halsband voor grote honden. Deze band beschermt honden langdurig in de strijd tegen parasieten. Doodt teken (Ixodes ricinus) gedurende 6 maanden, Doodt vlooien (Ctenocephalides felis) gedurende 16 weken, Doodt en weert zandvliegen (Phlebotomus perniciosus) gedurende 5,5 maanden. Geschikt voor honden vanaf 7 weken. De band is geurloos en eenvoudig aan te brengen. Niet gebruiken bij katten.


Vlo Kill

Vlo Kill doodt razendsnel vlooien die op hond en kat zitten, de tablet begint binnen 15 minuten te werken en in 6 uur zijn alle vlooien die op het dier zaten dood. Vlo Kill werkt 24 uur en mag daarna herhaald worden. Geschikt voor honden en katten vanaf 4 weken.

• razendsnel, werkt binnen 15 minuten
• veilig te combineren met andere vlooienmiddelen


Omgevingsspray

Beaphar Omgevingsspray doodt vlooien, vlooienlarven en teken in de omgeving van het dier. De spray heeft snel effect en blijft 6 maanden actief. De inhoud van deze spray is voldoende om een oppervlakte van 140m2 te behandelen. Doelorganismen: Vlooien en –larven (Ctenocephalides felis), Teken (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus)
Beaphar Omgevingsspray heeft 2 werkzame stoffen:
- Permethrin doodt direct teken, vlooien en vlooienlarven in de omgeving van het dier
- S-Methopreen is een IGR (Insecten Groei Regulator) die de ontwikkeling van eitjes en vlooienlarven verhindert. Dit zorgt ervoor dat honden en katten niet opnieuw vanuit de omgeving besmet raken.Carnis Care Shampoo

Biedt extra ondersteuning bij bijvoorbeeld een jeukende of geïrriteerde huid. De toevoeging van panthenol/provitamine B5 heeft een verzorgende werking, tea tree vermindert roodheid en irritatie en zorgt ervoor dat vlooien je hond minder aantrekkelijk zullen vinden (let op: het is geen anti-vlooienmiddel, vlooien gaan niet dood). Het is bedoelt om vlooien te weren, om zo een besmetting te helpen voorkomen. De geur van lavendel maakt de geur van tea tree minder aanwezig, zonder de werking hiervan te verminderen. 


Teken Twister/Tekenhaak


 • Voor het veilig verwijderen van teken
 • 3 Formaten haken; van kleine tot grote (volgezogen) teken
 • Handig mee te nemen onderweg!

De Tekentwister/ tekenhaken is een set van meerdere Tekentwisters/ tekenhaken om teken uit de huid van uw hond te verwijderen. 
Let op!
Bij het afdoden is het belangrijk dat u zelf niet in contact komt met de teek. Gebruik nooit alcohol. Verdoving is niet nodig.
Teken kunnen ziekten overdragen
De teek draagt de ziektes niet meteen over, dus hoe eerder de teek verwijderd of gedood is, hoe kleiner de kans op gevaarlijke ziektes. De meest voorkomende ziektes die teken kunnen overdragen zijn: de ziekte van Lyme (ook bij mensen), Babesiose en Ehrlichiose.
Laat teken nooit levend los!

E-mailen
Bellen