Welkom bij Het Dierenparadijs Ede
Al ruim 44 jaar uw vertrouwde dierenspeciaalzaak in Ede en omstreken

Katten Snacks

Kan ik mijn kat zomaar kattensnacks geven?
Wie een kat heeft, weet wel dat het heel lastig is om die kat niet te veel te verwennen. Nu worden veel katten niet zo blij van eindeloos knuffelen en borstelen, wat we meestal met katten zouden willen doen. Van eten worden ze wel heel gelukkig. Maar kan u uw kat zomaar kattensnacks geven? dat is een vraag die we vaak van onze klanten krijgen.
Geef niet te veel
Kattensnacks zijn heel leuk en lekker voor de kat, dus het is een goed idee om die in de buurt te hebben. Ze kunnen gebruikt worden als beloning voor goed gedrag, of gewoon om uw liefde voor de kat te uiten. Let er wel op dat u niet te veel geeft. Net als bij mensen zijn ook snacks voor katten lang niet zo gezond als hun normale eten. Zelfs als u gezonde snacks geeft, moet het alsnog geen al te groot deel van het dieet gaan uitmaken. Als u vaak wilt belonen, kunt u daar beter brokjes voor gebruiken.

Als u te veel kattensnacks geeft, zijn er twee risico’s. Ten eerste kan het gebeuren dat uw kat simpelweg te veel eet. Doordat hij al zijn kattenvoeding van de dag opeet en daarnaast ook nog eens een hoop snacks, is de kans op overgewicht toch wel aanwezig. Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat uw kat juist zijn avondeten niet meer op krijgt, doordat hij zo veel aan het snacken is. Veel katteneigenaren gebruiken de 10% regel als richtlijn, waarbij 10% van het dagelijkse eten uit snacks mag bestaan.
Wat vind uw kat lekker?
Naast de hoeveelheid, is natuurlijk ook het soort snack belangrijk. Er zijn gezonde en minder gezonde kattensnackjes 

– vermijd bijvoorbeeld snoepjes waar suiker in zit, hier heeft uw kat niets aan. 

Kattensnacks worden meestal gemaakt van vlees of vis dat gedroogd is of verwerkt tot kleine blokjes. Die blokjes zijn natuurlijk ideaal als beloningssnacks. Let erop dat u een soort kattensnack haalt waar uw kat echt blij van wordt. Sommige katten houden heel erg van vis, terwijl andere liever vlees eten. Het kan zijn dat u voor twee verschillende katten ook verschillende snacks moet halen als u ze helemaal tevreden wilt stellen.

Wat belangrijk is om op te letten, is of uw kat een allergische reactie heeft op de snacks. Katten met een voedselallergie zijn het vaakst allergisch voor een bepaald soort eiwit, zoals rund, of voor graan. Als u van uw kat weet dat hij zo’n allergie heeft, is het logisch om ook kattensnacks met die ingrediënten te vermijden.
De gezondste kattensnacks
Katten zijn van nature vleeseters en hebben dus het meeste baat bij kattensnacks met veel dierlijke ingrediënten. Voor katten die neiging hebben tot overgewicht, is het daarom vooral belangrijk dat ze geen koolhydraten binnenkrijgen. Vet is een minder groot probleem – zeker dierlijke vetten zijn juist heel gezond. Snacks met graan of aardappel zijn minder gezond, of op z’n minst minder voedzaam dan puur vlees of vis. Bij Het Dierenparadijs verkopen we momenteel snacks van de merken: Carnis, Miss Purfect, Trixie Premio, Churu, en ons eigen merk.

Daarnaast hebben we nog anti haarbalsnacks van Sanal en melk, yoghurt en pudding van Gimcat


Carnis natuurlijke kattensnacks zijn een echt Nederlands of Duits product, ambachtelijk gemaakt, zonder toevoegingen van granen of andere bindmiddelen! glutenvrij, hypoallergeen, puur gedroogd zonder gebruik van chemicaliën. 
Als smakelijk tussendoortje om je kat mee te verwennen, kun je kiezen uit onze trainers en kauwsnacks speciaal voor katten. Ze zijn gemaakt van verschillende dierlijke eiwitbronnen, 100% natuurlijk en verkrijgbaar in meerdere formaten en hardheden. Zo hebben we o.a. softies: zachte, luchtige trainers en crunchies: knapperige trainers. Stuk voor stuk onweerstaanbaar lekker!
De Miss Purfect Kattensnacks zijn meer dan een traktatie voor jouw kat. Deze snoepjes zijn niet alleen lekker, maar dragen per soort ook nog bij aan het welzijn van jouw trouwe viervoeter. De Miss Purfect Kattensnacks zijn kleine snoepjes en gemakkelijk als beloning of traktatie aan te bieden. De
snacks zijn het beste droog te bewaren. De Miss Purfect is er bij ons in drie soorten.

 • Miss Purfect - Salmon Kisses: bevat omega 3- en 6-vetzuren, die bijdragen aan een mooie huid.
 • Miss Purfect - Foxy Fur: draagt bij aan het verminderen van haarballen spugen.
 • Miss Perfect - Fancy Fangs: draagt bij aan een schoner kattengebit.

De Premio kattensnacks zijn een smakelijke afwisseling op het menu van iedere kat. Eenvoudig als kleine tussendoormaaltijd of als beloning: de snacks zijn voor alle katten een genot. Het hoge aandeel gedroogde vis of vlees zorgt voor een hoog proteïnegehalte en verleent de filets zijn onvergetelijke smaak, die geen kat weerstaan kan. Omdat bij de productie volledig wordt afgezien van toevoegingen en de toevoeging van suiker, kunt u uw kat de Premio kattensnacks zonder slecht geweten als vetarme snack voeren. Ook voor voedselgevoelige katten is deze lekkernij het beste, omdat het geen graan bevat. Dankzij de hersluitbare zakjes blijven de bites lang vers en behouden hun exquise smaak tot de laatste hap!
Trixie kattensnacks voor katten in één oogopslag:

 • Heerlijke snack voor katten
 • Een lekkernij uit de zee: 100% lekkere ansjovis
 • Rijk aan eiwitten: hoogwaardige, natuurlijke eiwitten, belangrijk voor het behoud van de spieren
 • Natuurlijk: vrij van toevoegingen
 • Voor tussendoor: als kleine traktatie of beloning


Deze vloeibare traktaties voor katten zijn gemaakt met 100% puur vlees of vis

GEMAAKT MET GEZONDE INGREDIËNTEN DIE U KUNT VERTROUWEN: Elk Inaba-product is gemaakt met heerlijke ingrediënten van hoge kwaliteit, waaronder kip van de boerderij en/of natuurlijke, in het wild gevangen tonijn
HOUD UW KATACHTIGE GEHYDRATEERD ZONDER CALORIEËN TOE TE VOEGEN: Elke heerlijke, romige Churu-tube bevat 91% vocht en slechts zes calorieën (een tiende van de calorieën van traditionele droge kattensnacks), waardoor het een gezonde snack is die u met een goed gevoel kunt voeren
VRIJ VAN DE SLECHTE DINGEN: Uw kattenvriend is belangrijk voor ons, daarom hebben we zaken als granen, conserveermiddelen, kunstmatige kleurstoffen en carrageen uit onze kattensnacks gelaten, maar we hebben dingen als Taurine toegevoegd om hun algehele gezondheid te helpen
LAAT ZE UIT UW HAND ETEN: Deze likbare puree-zakjes voor katten zijn ontworpen om met de hand te worden gevoerd als een interactieve manier om tijd door te brengen met uw kat, maar u kunt ze ook gebruiken als nat/droog kattenvoertopper of als een manier medicijnen te verhullen.

Op een warme dag kunt u een zakje in de vriezer leggen na 2 uur heeft u een heerlijk ijsje voor uw kat
Sanimal Anti-Haarbalsnacks zijn de ideale traktatie voor katten die neigen naar de vorming van haarballen. Deze heerlijke snacks bevatten speciale ingrediënten die de natuurlijke uitscheiding van ingeslikte haren bevorderen, waardoor het risico op haarballen wordt verminderd. De smaakvolle formule maakt deze snacks aantrekkelijk voor katten, waardoor ze gemakkelijk kunnen genieten van de voordelen van haarbalpreventie. Met regelmatig gebruik ondersteunen Sanimal Anti-Haarbalsnacks niet alleen de gezondheid van je kat, maar bieden ze ook een smakelijke beloning.

 • Vermindert het risico op haarballen
 • Bevordert natuurlijke uitscheiding van ingeslikte haren
 • Aantrekkelijke traktatie voor dagelijks genot

 


Een romige traktatie voor fijnproevers: GimCat Melk is ideaal als aanvullende voeding voor katten, aangezien het veel calcium biedt voor je lieve huistijger, wat belangrijk is voor het behoud van normale botten.
De kattenmelk is een natuurlijk product. Het is gemaakt van echte volle melk, maar doordat het minder lactose is het licht verteerbaar. Dankzij de heerlijke romige smaak wordt de GimCat Melk door veel katten geaccepteerd. Het is vrij van toegevoegde suikers, kleurstoffen en conserveermiddelen.
GimCat Melk in één oogopslag:

 • Aanvullend voer voor katten
 • Natuurlijk product: gemaakt van echte volle melk
 • Rijk aan calcium: calcium kan bijdragen aan het behoud van normale botten
 • Verlaagd lactosegehalte: bijzonder goed te verdragen
 • Zeer lekker: heerlijke, romige smaak en erg smakelijk
 • Zonder toegevoegde suikers
 • Zonder kleurstoffen en conserveermiddelen
 • Land van productie: Duitsland
 • Praktische staande zak: hersluitbaar voor eenvoudig portioneren
 • Kan puur of verdund met water worden gegevenGimCat Yoghurt voor Katten is een lekkere tussenmaaltijd voor lekkerbekken. De yoghurt bestaat uit echte volle melk en is lactose-gereduceerd. De door melkzuurbacteriën verdikte melk kan een positief effect op de darmflora hebben. De crèmige yoghurt is voor katten onweerstaanbaar. De yoghurt is verpakt in een hersluitbaar zakje, zodat de yoghurt lang vers en lekker blijft.
Melk staat bekend als een gezond product en bevat waardevolle voedingsstoffen. Katten regulaire melk voeren, kan problematisch zijn, omdat melk lactose (melksuikers) bevat. Veel katten lijden aan lactose-intolerantie. Dat betekent, dat zij melksuiker niet verdragen en daardoor diarree krijgen. GimCat Yoghurt daarentegen wordt uit lactose-gereduceerde melk geproduceerd. Deze melk werd door melkzuurbacteriën verdikt. GimCat Yoghurt is een nieuw innovatief product van de firma Gimborn ter verrijking van de kattenvoeding.
GimCat Yoghurt voor Katten:

 • crémig-lekker toetje
 • lactose-gereduceerd
 • speciaal ontwikkeld voor katten
 • makkelijke en hersluitbare verpakking


Is uw kat ook zo dol op de onweerstaanbare smaak van volle melk-pudding? Nu kunt u uw huiskamertijger een groot plezier doen en hem speciale kattenpudding serveren. De GimCat kattenpudding is speciaal op de behoeften van katten afgestemd. Onvervalst van smaak wordt de kattenpudding uit echte volle melk geproduceerd. Bovendien is het product lactose-gereduceerd en zo ook voor gevoeligere katten geschikt. De praktische staande zak is hersluitbaar en houdt de pudding ook voor een tweede dessert vers en lekker.
GimCat Pudding voor katten:

 • lekkere volle melk-pudding
 • lactose-gereduceerd
 • speciaal voor katten samengesteld
 • in hersluitbare staande zak

 
Hebben wij een Kattensnack niet op voorraad of wilt u een ander formaat, vraag bij een van onze medewerkers naar de mogelijkheden.

Mocht u nog aanvullende vragen hebben, vraag het aan via ons contact formulier of aan een van onze medewerkers!

E-mailen
Bellen