Welkom bij Het Dierenparadijs Ede
Al ruim 44 jaar uw vertrouwde dierenspeciaalzaak in Ede en omstreken

Geperste Brokvoeding


Wat zijn de verschillen tussen krokante en geperste brokken?

Het verschil tussen een krokante (geëxtrudeerde) en een geperste brok zit in het proces hoe de brokken worden gemaakt.
Krokante brokken worden gemaakt bij een temperatuur van boven de 100°C. Geperste brokken worden gemaakt bij een temperatuur van rond de 75°C. Beide soorten hebben voor- en nadelen. Welke brok past het best bij uw hond? Vraag het aan ons deskundig personeel.


Bij Het Dierenparadijs hebben we momenteel geperste brokken van: Farm food, Prins en Carnis.
Farm Food HE geperste hondenbrokken is een zeer hoogwaardige ‘High Energy’  koudgeperste voeding voor elke hond, ongeacht leeftijd, activiteit of ras. Dit noemen we het ‘All Life Stages’-concept en is gebaseerd op het gegeven dat de spijsvertering bij honden nog steeds gelijk is aan die van hun voorouder, de wolf. In de natuur eten wolven en andere hondachtigen, ongeacht hun leeftijd van hetzelfde prooidier; jonge en drachtige dieren eten meer en oudere dieren eten minder. Dit alles draagt er onder andere aan bij dat pups zeer gelijkmatig groeien zonder vervelende groeipijnen.
De geperste brok van Prins is een geconcentreerde voeding. Omdat alle voedingsstoffen bij elkaar zijn geperst en er geen lucht in de brokken zit, nemen deze brokken minder ruimte in. Niet alleen in de verpakking, maar ook in de maag! Dit zorgt ervoor dat je van deze brok kleinere porties hoeft te geven. Goed voor de maag! Voor het maken van de geperste brokvoeding gebruiken we grondstoffen van hoogwaardige kwaliteit. Dit grondstofmengsel wordt bij een temperatuur van circa 75 graden Celsius door de matrijs (vormplaat) geperst. Door deze relatief lage temperatuur ondervinden de grondstoffen een minimale belasting van de verhitting. Belangrijk is dat de granen voorgegaard zijn, zodat je dier de koolhydraten hieruit goed kan benutten en verteren 
100 procent natuurlijke voedingen, zonder kleur- geur en smaakstoffen: dat is waar Prins voor staat!
Wij zijn officieel Prins Kroondealer, Dit betekent dat wij een spaarkaart hebben voor alle Prins Producten!!

 


De hond stamt af van de wolf (Canis Lupus) en daar ligt dan ook de basis van ons merk. Natuurlijk is de hond gedomesticeerd (vermenselijkt), maar Carnis gaat ervanuit dat een gezonde hond (net als de wolf) die bijvoorbeeld nog pup is of juist senior, niet anders eet, maar meer of minder eet.

In ons assortiment vind je geperste brokken in twee formaten: Small, voor kleine hondenrassen en puppy's en Regular voor middelgrote en grote hondenrassen, op basis van vier verschillende dierlijke eiwitbronnen: kip, zalm, lam en konijn. Doordat de brokken totaal verschillend zijn qua ingrediënten en alle benodigde voedingsstoffen bevatten, is er voor iedere hond een passende voeding. Dit maakt het geschikt voor honden van elk formaat en alle leeftijden.

Er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige natuurlijke grondstoffen, zonder toevoeging van kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Dit maakt de voeding naast gezond ook onweerstaanbaar lekker. Daarnaast zit er in de voeding alleen vlees dat geschikt is voor menselijke consumptie, maar daar niet voor wordt gebruikt vanwege uiterlijk of simpelweg vanwege het gebrek aan vraag de hier naar.

De brokken zijn compact en zwellen niet op in de maag, maar vallen in korte tijd uit elkaar, waardoor de maag niet overbelast wordt. Door de manier van bereiden van de brokken, persen bij relatief lage temperatuur van ±80◦C, komen de hoogwaardige grondstoffen optimaal tot hun recht en blijven de voedingsstoffen behouden.Its my dog hondenvoer is niet alleen betaalbaar maar bevat ook velen natuurlijk ingrediënten die goed zijn voor uw hond. Daarnaast bied Its My Dog ook talloze snacks, koekjes en kauwproducten aan voor een vaste lage prijs. Dat is niet alleen lekker voor uw hond maar ook voor uw portemonnee. Wilt u meer weten
Geperste brokken staan bekend om een goede smaak en lichte verteerbaarheid. De It's My Dog Pressed brokken voor honden zijn daar een voorbeeld van. Deze lekkere brokken voor honden zijn bereid met vlees en vis en hebben daardoor ook veel smaak. Daarom is de acceptatie van deze brokken zeer hoog bij honden. Tevens is deze voeding volledig 100% natuurlijk. Dit maakt de brokken niet alleen lekker maar ook gezond. U kunt deze geperste brokken tevens ook geven in combinatie met vers vlees. Daarnaast bevatten deze brokken vis. Vis draagt bij aan een gezonde huid en een glanzende vacht. Tevens kunt u deze brok geven aan alle honden rassen van iedere leeftijd.
Its my dog hondenvoer is niet alleen betaalbaar maar bevat ook velen natuurlijk ingrediënten die goed zijn voor uw hond. 
Hebben wij een voeding niet op voorraad of wilt u een ander formaat, vraag bij een van onze medewerkers naar de mogelijkheden.
Mocht u nog aanvullende vragen hebben, vraag het aan via ons contact formulier of aan ons deskundig personeel in de winkel, zij helpen u graag verder.


E-mailen
Bellen