Welkom bij Het Dierenparadijs Ede
Al ruim 44 jaar uw vertrouwde dierenspeciaalzaak in Ede en omstreken

Vlooien en teken

Ontvlooien van uw kat of kitten  
Uw kat of kitten kan last krijgen van vlooien. Dat zorgt voor jeuk en voor u het weet vermenigvuldigen de vlooien zich. Constateert u vlooien op uw kat? Dan moet u het dier zo snel mogelijk ontvlooien. 
Daarnaast raden wij van Het Dierenparadijs aan om de kat preventief te behandelen.


Wat is de beste manier om vlooien te bestrijden?
U kunt kattenvlooien het beste bestrijden met speciale anti-vlooienmiddelen. Het beste is met een plaatselijk middel (pipetje). Vergeet niet om de leefomgeving te reinigen met speciale omgevingsspray en om kussens en dekens goed te wassen. Tot slot raden wij aan om katten regelmatig te ontwormen en op teken te controleren.


Een vlooienpipet bij de kat gebruiken
Veel anti-vlooienmiddelen zijn in de vorm van een pipet. De pipet bevat een vloeistof welke op de huid aangebracht moet worden. Doe dit tussen de schouders/in de nek. Hiermee voorkomt u dat uw kat aan de plek kan likken waar u het middel heeft toegediend. Doe de vacht van de kat aan de kant zodat u het middel zo goed mogelijk op de huid kan aanbrengen. De talglaag in de huid neemt het middel vervolgens op en zorgt ervoor dat  het over het lichaam wordt verdeeld. Was uw handen na het aanbrengen van de druppels en let daarna op met aaien.Flea free huidspray
Wat is het en waar werkt het tegen?
Flea Free Huidspray is een teken- en vlooienspray met de werkzame stof Fipronil. Na toediening van deze spray op de huid van uw kat is hij beschermt tegen vlooien (6 weken bij katten en teken tot 4 weken). Daarnaast behandelt de huidspray ook infestaties met bijtende luizen.
Hoe werkt de Flea Free Huidspray?
De werkzame stof Fipronil doodt na toediening binnen 24 uur vlooien en binnen 48 uur teken. De werkzame stof verspreidt zich na toediening over de huid van het dier via de talg en haarzakjes. Wanneer een vlo of teek in aanraking komt met de vacht van uw behandelde huisdier, zal deze dood gaan. De vlo of teek hoeft dus niet eerst te bijten!
Handig voor kittens
Flea Free huidspray mag al gebruikt worden bij kittens vanaf 2 dagen oud. Met 1 spray kan u het gehele nest behandelen.


Flea free spot on

  • Beschermt tegen vlooien en teken,
  • Doodt vlooien op het dier,
  • Handige drop-stop pipet,
  • Een variant voor elke kitten.

Flea Free spot-on is een pipet met de werkzame stof Fipronil. Na toediening van deze handig drop-stop pipet is uw kat  5 weken beschermd tegen vlooien en 2 weken tegen teken.
De werkzame stof Fipronil doodt na toediening binnen 24 uur vlooien en binnen 48 uur teken. De teken- en vlooiendruppels verspreiden zich na toediening in de nek over de huid van het dier via de talg en haarzakjes.
Wanneer een vlo of teek in aanraking komt met de vacht van het behandelde huisdier, zal deze dood gaan. De vlo of teek hoeft dus niet eerst te bijten!
Behandel jouw huisdier iedere maand met een pipet van Flea Free spot-on voor een optimale bescherming.


FLEA FREE SPOT-ON COMBO

  • Voor de behandeling & preventie van vlooien
  • Voor de preventie van de vermenigvuldiging van vlooien
  • Voor de behandeling van tekeninfestaties
  • In een drop-stop pipet
  • Voor honden & katten vanaf 10 weken oud

Wat is het en waar werkt het tegen?Een pipet met de werkzame stoffen Fipronil en Pyriproxyfen en is te gebruiken bij vlooieninfestaties alleen of tezamen met tekeninfestaties.
Tegen vlooien
Voor de behandeling en preventie van vlooieninfestaties (Ctenocephalides felis). Eén behandeling voorkomt verdere infestaties gedurende 5 weken bij katten.
Voor de preventie van de vermenigvuldiging van vlooien door het voorkomen van de ontwikkeling van volwassen vlooien uit vlooieneitjes gedurende 12 weken na toediening. 

Bij katten: voor de behandeling van tekeninfestaties (Ixodes ricinus en Rhipicephalus turanicus). Eén behandeling biedt aanhoudende acaracide effectiviteit gedurende 1 week.

Indien teken bij toediening van het diergeneesmiddel al aanwezig zijn, kan het zijn dat niet alle teken binnen de eerste 48 uur worden gedood.
FIPROtec® is een effectief middel ter bestrijding van vlooien en teken. 1 pipet beschermt uw kat tot 5 weken tegen vlooien en doodt aanwezige teken. Geschikt voor katten vanaf 8 weken en een gewicht vanaf 1kg


Beaphar COMBOtec® spot-on oplossing voor katten en fretten beschermt tegen infestatie met vlooien, alleen of in combinatie met teken en/of bijtende luizen.
- Doodt vlooien (Ctenocephalides spp.) en beschermt tegen nieuwe infestatie bij katten en fretten gedurende 4 weken.
- Doodt teken (Ixodes ricinus, Dermatocentor variabilis, Rhipicephalus sanguineus) en beschermt tegen nieuwe infestatie bij katten gedurende 2 weken en bij fretten gedurende 4 weken.
- Doodt bijtende luizen (Felicola subrostratus) bij katten.
- Remt de ontwikkeling van eitjes, larven en poppen van vlooien (gedurende 6 weken bij katten) en voorkomt infestatie van de omgeving van het behandelde dier door onvolwassen vlooien gedurende dezelfde periode.
- Het diergeneesmiddel kan gebruikt worden als onderdeel van een behandelingsstrategie voor de beheersing van door vlooien veroorzaakte allergische dermatitis (FAD) bij katten.
Fipronil doodt vlooien binnen 24 uur en teken en luizen binnen 48 uur na behandeling.


Vlo Kill doodt razendsnel vlooien die op een kat zitten, de tablet begint binnen 15 minuten te werken en in 6 uur zijn alle vlooien die op het dier zaten dood. Vlo Kill werkt 24 uur en mag daarna herhaald worden. Geschikt voor honden en katten vanaf 4 weken en een gewicht van 1 tot 11kg.
• razendsnel, werkt binnen 15 minuten
• veilig te combineren met andere vlooienmiddelen


Omgevingsspray
Beaphar Omgevingsspray doodt vlooien, vlooienlarven en teken in de omgeving van het dier. De spray heeft snel effect en blijft 6 maanden actief. De inhoud van deze spray is voldoende om een oppervlakte van 140m2 te behandelen. Doelorganismen: Vlooien en –larven (Ctenocephalides felis), Teken (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus)
Beaphar Omgevingsspray heeft 2 werkzame stoffen:
- Permethrin doodt direct teken, vlooien en vlooienlarven in de omgeving van het dier
- S-Methopreen is een IGR (Insecten Groei Regulator) die de ontwikkeling van eitjes en vlooienlarven verhindert. Dit zorgt ervoor dat honden en katten niet opnieuw vanuit de omgeving besmet raken.Wij verkopen geen vlooienbanden voor de kat. Dit omdat wij en uit eigen ervaring, maar ook vaak van klanten terug horen dat de kat : "brand"wonden heeft gekregen in de nek. Daarbij duurt het langer voordat deze banden gaan werken, terwijl een pipet heel snel werkt. 

E-mailen
Bellen